Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Πέμπτη 10 Ιουλίου διαδηλώνουμε μαζικά!

Πέμπτη 10 Ιουλίου διαδηλώνουμε μαζικά!
Ενάντια στο ξήλωμα των μισθών μας και την υποβάθμιση της ζωής μας.
Ενάντια στον νέο οργανισμό που σαρώνει εργασιακές κατακτήσεις χρόνων.
Ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και το «μαύρο» εργασιακό καθεστώς που μας ετοιμάζουν.

Απέναντι στο κλίμα φόβου και  τρομοκρατίας που προσπαθεί η διοίκηση 
να καλλιεργήσει στους εργασιακούς μας  χώρους,
Οργανώνουμε την αντίστασή μας,
Ενώνουμε τη φωνή μας,
Απαντάμε με την δύναμη του Συλλογικού Αγώνα!

Πέμπτη 10 Ιουλίου Συμμετέχουμε μαζικά στη  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  του Συλλόγου εργαζομένων πρώην Εμπορικής!
τόπος συγκέντρωσης: Σοφοκλέους 11 στις 4:00


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Εργαζομένων πρώην Εμπορικής-Alpha

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Φίμωση και αντιδημοκρατικές πρακτικές!

Ανακοίνωση-ανταπόκριση για την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΕΝ.Α.Σ,
που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιούνη

Η απαξίωση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων ως το ανώτατο όργανο αποφάσεων του συλλόγου  αποτελεί πάγια τακτική της ηγεσίας του Συλλόγου ΕΝ.Α.Σ.
Από τις εκλογές μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε μπροστά στην καταγγελία της Επιχειρησιακής Σύμβασης και τις μειώσεις μισθών, το ξήλωμα του ωραρίου, τις απλήρωτες υπερωρίες, και τις δεκάδες μετακινήσεις συναδέλφων εντός και εκτός νομού,  δεν πραγματοποιήθηκε καμία γενική συνέλευση ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν τους τρόπους αντίστασης σε όλα αυτά. Αντιθέτως επιλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και χωρίς την γνώμη των εργαζομένων ένας νομικός αγώνας μακριά από κάθε συλλογική-συνδικαλιστική δράση.  Ήταν αναμενόμενο λοιπόν ότι μία απολογιστική συνέλευση τέλη Ιουνίου θα είχε χαμηλή συμμετοχή.
Με δεδομένο ότι τα προβλήματα όχι απλά παραμένουν άλυτα αλλά εντείνονται –κατασκηνώσεις, ωράριο, μετακινήσεις- και σε μία περίοδο που βρισκόμαστε  αντιμέτωποι με την απόφαση της τράπεζας να επιβάλλει έναν οργανισμό προσωπικού που απελευθερώνει τις απολύσεις καταργεί το αμετάθετο καταργεί το πειθαρχικό καθώς και μία σειρά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, πιστεύουμε ότι η συνέλευση αυτή δεν έπρεπε να περιοριστεί στην επικύρωση ή όχι του απολογισμού, αλλά να φύγουν οι εργαζόμενοι με αγωνιστικές αποφάσεις που θα δεσμεύουν τους εκπροσώπους του Συλλόγου σε συγκεκριμένες δράσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κάλεσε τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τον απολογισμό και κατέθεσε τρεις προτάσεις.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Γενική Συνέλευση 28/6

Λεηλατούν τις ζωές και τις ψυχές μας.
Κοινό μέτωπο αγώνα με τους εργαζόμενους για την ανατροπή τους.
Όσοι το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να σπείρουν την αυταπάτη ότι  η κρίση και τα μνημόνια έχουν ημερομηνία λήξης  επικαλούμενοι την επερχόμενη ανάπτυξη διαψεύδονται περίτρανα. Η Κυβέρνηση πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις και τις επιταγές της Τρόικας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την εφαρμογή αντεργατικών μέτρων την πολιτική των απολύσεων και του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, την επιβολή χαρατσιών και φόρων.  Η εργατική νομοθεσία ξηλώνεται ενώ ήδη εγκαινιάστηκαν οι ομαδικές   απολύσεις  στην Χαλυβουργία με το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας να εγκρίνει την απόλυση 45 εργαζομένων.
Νέα αφαίμαξη των εργαζομένων από τις τράπεζες.
Οι τράπεζες συνολικά και η ALPHA ειδικότερα θέλουν μέσα από την κρίση που βιώνει η Ελληνική κοινωνία για άλλη μια φορά να βγάλουν υπέρογκα κέρδη. Κέρδη που και τώρα όπως και πριν θα καταλήξουν στις τσέπες τους. Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί κατά την πάγια  πρακτική τους η όσο το δυνατό μεγαλύτερη αφαίμαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το άδειασμα της δικής μας τσέπης ,η αρπαγή όχι μόνο   των κεκτημένων που έχουμε μέσα από πολύχρονους αγώνες αλλά και η αρπαγή της ίδιας της ψυχής μας. Γι αυτό το λόγο βιώνουμε  τον τελευταίο χρόνο ένα πρωτόγνωρο ,εφιαλτικό και εργασιακά ανυπόφορο σοκ.